Soundery Experience

Normaal gesproken ervaren mensen pieken en dalen in hun dagelijks leven. Dit kunnen hele kleine geluksmomentjes zijn zoals het halen van je trein tot aan grote tegenslagen zoals het krijgen van een boete. In de tijd van Corona zijn mensen gedwongen om thuis te blijven en te werken. Door het gebrek aan dagelijkse variatie in omgeving en gebeurtenissen, ervaren mensen niet deze pieken en dalen. Oftewel elke dag voelt als een “flat curve” wat op ten duur zorgt voor een sleur waarin alle dagen hetzelfde zijn.  
Wij wilden hiervoor een oplossing ontwerpen waardoor mensen een reset zouden ervaren in hun sleur doormiddel van deze pieken en dalen terug te brengen.

Soundery creëert een embodied storytelling environment, die je variatie in omgeving biedt. Hiermee willen we de thuiswerker het gevoel geven dat hij/zij er even tussenuit kan om zo een reset te ervaren. Soundery is een interactief sensorische beleving die storytelling toepast via het medium van tast en gehoorzintuigen. 

Als eerste stap trekt de  gebruiker het vest met ingebouwde sensoren aan. Vervolgens moet de hartslagmeter aan het linkeroor worden bevestigd. Vervolgens doet de gebruiker de blinddoek om en de koptelefoon op. Als eerst is de ingesproken inleiding te horen over de koptelefoon waarna de sound experience begint. via deze audio wordt er een unieke sound environment en een verhaal geschetst waar de gebruiker zich nu in bevindt. In deze experience zal de gebruiker pieken en dalen ervaren door gebeurtenissen die in de loop van het verhaal voorkomen. Deze gebeurtenissen zijn gekoppeld aan de trilmotoren waardoor de belevenis ook via het tast zintuig wordt ervaren. Bijvoorbeeld wanneer je de audio van een voorbijvliegende zwerm kevers hoort gaan er op meerdere plekken trilmotoren trillen, waardoor het lijkt alsof deze kevers je aanraken.

Er is één master arduino die de andere arduino’s aanstuurt. Door het gebrek aan pwm outputs moesten we gebruik maken van meerdere arduino’s. Twee van deze arduino’s sturen de motoren ( 18 trilmotoren) en sensors ( hartskagsensor & 4 lichtsensoren) aan. De andere arduino stuurt deze informatie door naar de pc doormiddel van een NRF24L01 radio.